Shaorma cu pui

de mirela0911 in Pui, 27 Noi 2011 | 6051 vizualizari

 

Azi, in timp ce se facea friptura de pui la cuptor, m-a palit o pofta nebuna de shaorma. Ii spun sotului, bineinteles ca e si el de acord si merge la magazin sa cumpere lipii. Ma suna si imi zice ca nu a gasit nicaieri (in nici un magazin de cartier). Asa ca ma apuc de facut lipii. Vine acasa nervos si-mi zice: "Bai, le intreb pe vanzatoare daca au lipii, la care ele imi zic: ce lipici cautati domnu'?" Si uite asa am ajuns sa fac lipii.

 

INGREDIENTE

Pt. lipii:

  • 500g faina alba
  • 1 lgt. sare
  • 1 lgt. zahar
  • 4 lg ulei
  • 10 g drojdie proaspata
  • apa calduta cat cuprinde

Pt. umplutura

  • piept de pui facut la cuptor
  • cartofi prajiti
  • o varza mica
  • 1 ceapa rosie
  • castraveti murati
  • ketchup de casa
  • sos de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma cu pui:

Pt. aluatul de lipii: intr-un bol se pune faina, se amesteca cu sarea si zaharul, drojdia se dizolva in putina apa calduta apoi se toarna peste faina. Se adauga si uleiul si se framanta un aluat potrivit. Apa se pune in functie de cat va cere aluatul. Se lasa in jur de 5-10 minute sa se odihneasca dupa care se imparte in 7 bilute de aceeasi marime (atat mi-au iesit mie). Se intinde fiecare biluta pe masa infainata intr-o foaie subtire dupa care se pune intr-o tigaie la copt dar fara ulei. Se intoarce de pe o parte pe cealalta pana prinde o usoara culoare.

Sosul de usturoi: se curata usturoiul (4-5 catei de usturoi, ai mei au fost foarte mari ca a iesit un sos piscacios de m-a durut mintea) si se piseaza. Se amesteca cu putina sare si 4 lg ulei ca pentru maioneza. La final se adauga 200 g iaurt.

Carnea se taie bucatele mici, varza se taie fideluta, ceapa se taie julien iar castravetii rondele. (aici am avut ajutor, in timp ce eu coceam lipiile sotul se ocupa cu taiatul). 

Se ia o lipie si se pune pe ea carnea, cartofii prajiti (tot sotul i-a facut), varza (amestecata cu sare, putin otet, piper si boia), ceapa, castravetii iar deasupra se pune sosul de usturoi si ketchup-ul. Se ruleaza (atat cat se poate) si se serveste cu mare pofta. Si ce bine merge dupa un pahar cu bere sau cola reci. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

mena29 1

29.11.2011, 13:52

nu ma dau inapoi de la shaorma facuta acasa

mihaelar63 1

01.12.2011, 11:58

E cu lipici adica , reteta aceasta
Mi s-a lipit de pofta

mirela0911 1

01.12.2011, 12:39

Va multumesc tare mult pt. comm si va servesc pe toti, cand o sa mai fac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Shaorma cu pui (Pita au poulet)